Oracle’ın CEO’su Değişti

larry_ellison-4e8f5c2-intro

Oracle’ın CEO’su Değişti
Aynı zamanda dünyanın en zengin beşinci kişisi olan Oracle CEO’su Larry Ellison görevinden ayrılıyor. Yerine Mark Hurd ve Safra Katz geliyor. İşte detaylar…

Uluslararası yazılım teknolojileri şirketi Oracle’da yönetim kademesinin en üst noktasında değişiklikler yaşanıyor. Şirketin yaptığı resmi açıklamaya göre CEO Larry Ellison, görevinden ayrılarak Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) olarak görevine devam edecek.

Ellison’ın yerine ise Oracle yöneticilerinden Mark Hurd ve Safra Katz eş-CEO olarak görev alacak. Oracle tarafından yapılan açıklamada Ellison’un şirketin CTO’su olarak tüm yazılım ve donanım mühendisliği fonksiyonlarından sorumlu olmaya devam edeceği belirtildi.

oracle-header

Ellison konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Safra ve Mark bundan sonra Oracle’ın Kurulu’ndan ziyade bana rapor verecek” dedi. Son birkaç yıldır birlikte çalışıyoruz ve öngörülebilir bir gelecek için birlikte çalışmayı planlıyoruz diyerek sözlerini noktaladı.

Şirket hisseleri değer kaybetti

Larry Ellison dünyanın en zengin beşinci kişisi durumunda. İlgili değişiklik sürpriz olarak yorumlanırken Oracle hisseleri haberin ardından yüzde 3 oranında değer kaybetti. Larry Ellison dünyanın en zengin beşinci kişisi durumunda.

0

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın