Android Silver Beklemeye Alındı!

android

Geçtiğimiz aylarda adını sıkça duyduğumuz Android Silver projesinin hala hayatta olduğu, ancak bazı sebeplerden dolayı beklemeye alındığı iddia edildi.

Google I/O etkinliğinden önce adını daha sık duyduğumuz, şimdi ise nadiren karşılaştığımız, Nexus serisini bitirecek Android Silver projesinin hala daha devam ettiği ancak bazı teknik sebeplerden dolayı beklemeye alındığı iddia edildi. Bir Google çalışanından geldiği iddia edilen bu bilgi oldukça şaşırtıcı.

Bir bakımdan her üreticinin kendi Nexus telefonunu üretmesi olarak görülebilecek olan Android Silver, Android ile çalışan çoğu cihazın güncellemeleri direkt olarak Google’dan almasını sağlayacak bir proje olarak dikkat çekiyor.

Android’in en büyük eksiğini giderebilecek olan Android Silver projesi, aynı zamanda üreticilerin yazılıma entegre ettiği bazen can sıkıcı olabilen uygulamaların ve arayüzlerin kaldırılmasını arzu eden kullanıcının Google Play Store’dan istediği arayüzü indirmesini sağlayacak.

nexus

Üreticiler ikna olmadı mı?

İddiaya göre Google, akıllı telefon üreticilerini ikna etme konusunda zorluk yaşıyor ve bu sebepten dolayı projeyi şu an için beklemeye aldı. Şirket önümüzdeki dönemlerde Android Silver için ikna çabalarına tekrar başlayabilir ancak üreticiler ikna olur mu bilinmez.

Rüya gibi proje!

Android Silver gerçek olamayacak kadar iyi bir fikir. Samsung telefonda Blinkfeed kullanmayı ( resmi yollardan tabiki 3. parti geliştiriciler bunu zaten yaptı.) düşünmüyoruz ancak her Android’in stok arayüzle geleceği ve kullanıcının istediği arayüzü seçeceği ve güncellemeleri Apple cihazları gibi çıktığı gün alabileceği bir gelecek sizce de güzel olmaz mıydı?

:: Android Silver, Android’in geleceği olacak mı?

Yazan: Atakan Sayın
SDN – ShiftDelete.Net

0

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın