Kurumsal yazılım devi SAP, Concur Technologies’i 8.3 milyar dolara satın alıyor

sap-concur-technologies-gider-e-seyahat-yazilimlari-2

Kurumsal yazılım alanında dünya lideri şirketlerden biri olan SAP, büyük satın alma anlaşmalarından birine imza attığını açıkladı. SAP, bulut tabanlı gider ve seyahat yönetim araçları geliştiren Concur Technologies‘i 8.3 milyar dolara satın alıyor.

Borsaya açık olan Concur Technologies’in satış görüşmeleri yaptığı haberleri basına yansımıştı. Muhtemel alıcılar arasında yer alan SAP, hisse başına yüzde 20 daha fazla (129 dolar) ödeyerek anlaşmaya varıldığını açıkladı ki bu 8.3 milyar dolarlık bir değerlemeye denk geliyor.

Şu anda Concur Technologies’in piyasa değeri 6.15 milyar dolar olarak görülüyor.

1.2 trilyon dolarlık pazarın lider oyuncularından

SAP, bu satın almayı 7 milyar Euro’luk bir krediyle yılın son çeyreğinde veya 2015 başında kapatmayı planlıyor. Müşterilerinin yüzde 30’u SAP kullanan Concur Technologies, 1.2 trilyon dolarlık seyahat endüstrisinin lider ve yenilikçi şirketlerinden biri olarak gösteriliyor. SAP kullanıcılarının büyük kısmının ise Concur Technologies araçlarından faydalanmadığı belirtiliyor.

SAP’nin kurumsal iş ağındaki gücü katlanıyor

2011’de TripIT, 2012’de Ariba ve bu yıl Fieldglass satın almalarına imza atan SAP, bu son satın almayla buluttaki kullanıcı sayısının 50 milyon olduğunu ve şu anki gidişata göre önümüzdeki 12 ay için 700 milyon dolarlık gelir beklediğini paylaşıyor.

Kurumsal yazılım alanında sunduğu çözümlerle bir dünya markası olan ve piyasa değeri 100 milyar dolara yaklaşan SAP, ülkemizde de büyük veri alanında girişimcileri desteklemek için Ocak ayında Girişim Fabrikası ile bir çalışma yapmıştı. Şirketin bu konudaki planlarını da SAP Türkiye İnovasyon Takım Lideri Cenk Sezgin‘le konuşmuştuk.

0
   

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın