Dünya’nın En İlginç Alan Adı Hikayesi

websitepromo

Korelileri hedefleyerek kayda açılan KİM uzantısı, En yoğun talebi Türkiye’den görüyor! Peki “KİM” hedef pazarında neden büyüyemedi? Türkler bu uzantıyı neden sevdi?

Ülke uzantıları ile birlikte geçen seneye kadar 300′e yakın alan adı alternatifi ile ilerleyen domain sektörü, 250 milyona yakın müşteri tabanını yarım milyara yaklaştırma hedefiyle devreye alınan ICANN, new gTLD programı ile bugün 250′yi aşkın, 2016 başına kadar da 1200′den fazla yeni domain alternatifini internet yayımcı ve yatırımcılarının beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Verisign, PIR, Neustar, Afilias gibi com, net, org, info, ve biz uzantılarını yöneterek pazarın %80′lik dilimine hakim olan kayıt şirketleri, yeni dönemde büyüyen bu pastanın kendilerine düşen payını yeni oyunculara kaptırmamak adına bir çok new gTLD uzantısına başvurdu. Bunlardan biri de İrlandalı Registry firması Afilias’ın KİM uzantısı.

Korelilere niyet, Türklere kısmet

Nisan 2014 tarihinde genel kayda açılan KİM, çok ilginç bir hikayeye sahip zira Afilias KIM uzantısını Koreli müşterileri için planlamış ancak genel kayıtların başlamasından kısa bir süre sonra bu uzantıya en çok talep Türkiye’den gelmiş.

Bu enteresan hikayeyi şirketin Türkiye’deki en büyük iş ortağı isimtescil.net’in Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Melih Andıç şöyle anlatıyor:

“Pek çok iş ortağımız gibi Afilias ile de Türk kullanıcısında karşılık bulabilecek yeni domain uzantılarını değerlendirirken çok tanıdık bir ifadeye: “KİM” uzantısına rastladık. Afilias ise “KİM” uzantısını Korelilerin %40′ından fazlasının soyadı olması sebebiyle piyasaya sunduğunu ve Türkçe karşılığı ile ilgili en ufak bir fikir geliştirmediğini belirtti. Nitekim genel kayıtların başlamasını izleyen ilk 1 haftada toplam KIM satışının %34′ünü isimtescil.net olarak biz, Türkiye pazarına gerçekleştirdik. Kore ise pastadan sadece %12′lik bir pay alabildi.”

Türkiye için fırsat sürüyor

KİM uzantılı alan adlarını tescil etmek ve tesisatci.kim, ahmet.kim gibi karizmatik alan adlarını kendiniz için tescil ettirmek için IsimTescil.net’i ziyaret edebilirsiniz.

0
      

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın