BlackBerry bir önceki çeyreğe göre geride kaldı ancak yeni model iki yüz bin sipariş aldı

blackberry-passport

Blackberry her çeyrekte yayınladığı finansal sonuçlarını geçtiğimiz son çeyrek için açıkladı. Şirket son olarak yeni CEO’su John Chen ile yeniden yapılanma ve tasarrufları arttırma sürecine girmişti ancak sonuçlardan anlaşıldığı kadarıyla bunu pek sağlayabilmiş değil. Ancak bununla birlikte Blackberry Passport’a gösterilen büyük ilgiden yeni bir umut ışığı olduğunu gösterebilir.

Şirketin geçen yıl tüm akıllı telefon kullanıcılarına sunduğu BBM servisinin ise kullanıcı sayısı artmış ve Passport’un aldığı ön sipariş ve BBM’in 6 aylık süreçte hızlı kullanıcı kazanması şirket için önemli bir artı olarak söyleyebiliriz.

Şirket geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 1,57 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı bu çeyrekte ise gelirini 916 milyon dolar olarak açıkladı. Analistler daha önce yaptıkları açıklamalarda şirketin gelirinin 940 milyon dolar olmasını beklediklerini açıklamışlardı. Ancak 916 milyon dolarlık gelir açıklamasıyla şirket bunu karşılayamadı ve geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre oranla 650 milyon dolar geride kaldı.

Şirketin CEO’su John Chen yönetiminde, şirket araştırma ve geliştirme harcamalarını 360’dan 186 milyon dolara, satış ve pazarlama harcamasını ise 527’den 195 milyon dolara düşürmüştü. Görünen o ki tüm bu tasarruflara rağmen şirket gelirini arttırmayı başaramamış. Ancak şirket için iyi sayılacak bir haber ise geçtiğimiz hafta içerisinde duyurulan Blackberry Passport’un 200 bin sipariş almış olması. Bir diğer gelişme de BBM’in 2014 Mart ayından bu yana kullanıcı sayısını 6 milyon arttırarak 91 milyona çıkarmış olması.

0

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın