Eski IE Sürümlerine Destek Bitiyor!

ieintro

Kullanıcıları Internet Explorer’ın yeni sürümlerine yönlendirmek isteyen Microsoft gelecek planını açıkladı. Şirket, 2016 yılına kadar birçok IE sürümüne desteği sonlandıracak.

Eski Internet Explorer sürümlerinin kök salmasını istemeyen Microsoft temkinli davranıyor. Uzun yıllar IE6′nın kullanım oranını düşürmek için uğraşan şirket gelecek planlarını şimdiden açıkladı.

2016′da destek bitiyor

PCWorld sitesinin haberine göre, eski Internet Explorer sürümleri için son tarih 12 Ocak 2016 olacak. Bu tarihten itibaren Windows Vista ve Windows Server 2008 SP2 için IE9 sürümü, Windows Server 2012 için IE10 sürümü, Windows 7, 8 ve 8.1 için de IE11 sürümünden önceki sürümlere olan destek kesilecek.

internet_explorer_6_story1398975569

Eski sürümler maliyet yaratıyor

Microsoft’un bu hamlesinin nedenleri ise oldukça basit. Geliştiricilerin eski sürümlere uyumluluk için harcadıkları zaman ve maliyetler, eski sürümlerde ortaya çıkan güvenlik riskleri ve çağdaş web standarlarının desteklememesi gibi nedenler yeni sürümlere geçişin daha çabuk olmasını zorunlu kılıyor. Bakalım Microsoft bu defa istediğini daha kolay başarabilecek mi?

0

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın