Apple ve IBM ortaklığında geliştirilen ilk kurumsal iOS uygulamaları yayınlandı

APPLE-IBM-e1418223346261

Apple ve IBM’in bir süre önce duyurulan evliliğinin ilk ortak adımı, kurumsal pazarı hedefleyen iOS uygulamaları oldu. Bu uygulamaların ilk serisini bugün yayınlayan ikili, IBM MobileFirst for iOS çözümleriyle, IBM’in büyük veri ve analitiği becerilerini, kurumsal uygulamalar ve bulut hizmetleriyle, anlaşmalı şirketlerin iPhone ve iPad kullanıcılarına getiriyor. Bu şirketler arasında, Citi, Air Canada, Sprint ve Banorte yer alıyor, IBM MobileFirst for iOS çözümlerini kullanan kurumsal müşteriler bankacılık, perakende, sigortacılık, telekomünikasyon gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor.

Apple’ın paylaştığı basın bülteninde verilen bilgiye göre IBM platformlarını kullanan kurumlar, iOS uygulamaları geliştirmek için oluşturulan çatı yapılarla; havayolundan bankacılık ve finansa, kamudan perakendeye ve telekomünikasyona kadar farklı sektörlere yönelik uygulamalar geliştirebilecek.

Anlaşma, IBM’in kurumsal pazarda, farklı endüstri ihtiyaçlarına cevap verebilmesini sağlayan analitik becerileri ve güvenli yazılımlarını, mobil öncelikli olarak sunmasını sağlıyor. Apple ise kurumsal pazardaki varlığını güçlendirecek şekilde iOS cihazlarını yeni bir oyun alanında test etmiş oluyor.

İşbirliğiyle ilgili daha fazla detay için buraya gidebilirsiniz.

0
   

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın