HTC Desire Eye İncelemesi

htc-desire-eye-inceleme-sdn

HTC’nin Türkiye’de satışa sunulan 13 Megapiksel çift LED flaşlı hem ön hem de arka kameraya sahip akıllı telefonu HTC Desire Eye, inceleme merkezimize konuk oldu. Bakalım cihaz bizlere neler sunuyor?

HTC’nin geçmiş yıllardaki en bilindik ismi olan Desire, firmanın amiral gemisi telefonlarında kullanılıyordu. 2010 ve 2011 yıllarına damga vuran HTC Desire, Desire HD gibi modellerden sonra isimlendirmelerde bir süre kendine yer bulamayan Desire, son yıllarda giriş ve orta segment modellerde kullanılmaya başlandı.

HTC Desire Eye’ın özellikleri ve fiyatı

Türkiye’de 1899 TL’ye satışa sunulacak olan Desire Eye, güçlü bir telefon olmasına rağmen, duyurulduğu fiyata göre rakipsiz değil. O yüzden işi biraz zor. Fakat Desire Eye, kolay yenilecek bir model de değil. Pes edecek gibi durmuyor.

Şık tasarım ve suya dayanıklılık özelliği

HTC Desire Eye, yenilikçi ve modern bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Telefonun ön yüzüne konumlandırılan 13 Megapiksel çift LED flaşlı kamera oldukça ilginç bir tasarıma ev sahipliği yapıyor. Telefonun oldukça ince yerleştirilen hoparlörü ve ahizesi, dikkatli bakılmadığı sürece görülmüyor.

Tabi burada belirtmek lazım telefona konumlandırılan bu ince BoomSound hoparlörlerin önceki Desire modellerine göre ses konusunda hiç bir aşağı kalır yani olmadığı söyleniyor.

Çift renkli, su geçirmez tek parça gövde tasarımı IPX7 sertifikası sayesinde 1 metre derinliğe kadar yarım saat boyunca dayanabilir yapıda.

Ayrıca telefonun suya karşı dayanıklı olmasına rağmen, microUSB ve 3.5mm jack girişleri kapaklı değil. SIM ve microSD kart girişlerini çıkartmak da gayet kolay. Özellikle tasarımsal olarak kullanım kolaylığı ön plana çıkmış.

13 Megapiksel ön kamera!

HTC’nin Oppo N3 modeline rakip olarak ürettiğini düşündüğümüz Desire Eye, hem ön hem de arka kısmında Full HD çözünürlükte video kaydedebilen 13 megapiksel çözünürlüklü oldukça yetenekli iki adet kameraya sahip.

BSI sensörle loş ışıklı koşullarda bile en iyi fotoğrafları amaçlayan kameralar akıllı çift LED flaş sayesinde ortamdaki ışık düzeyleri daha da düştüğünde de sizi iyi gösteren, doğal tonlar sağlıyor.

Kameralar oldukça yeterli. Ön kamera ise rakipsiz.

Snapdragon 801 işlemci ve Full HD ekran

5,2 inç büyüklüğünde Full HD (424 ppi) ekranın kullanıldığı akıllı telefonun işlemci biriminde ise 2,3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci ve Adreno 330 grafik birimi kullanılıyor.

İşlemci ve ekran özellik bakımından Desire Eye, One M8′e oldukça benzer. Cihazda hiç bir oyunda ve uygulamada performans sorunu yaşamıyorsunuz. Gayet akıcı bir deneyim var.

Cihazda ayrıca 2 GB RAM ve 16 GB depolama mevcut. Elbette bu hafızayı microSD kart desteği sayesinde artırabileceksiniz.
Batarya Dayanımı

Android 4.4.4 KitKat ile işletim sistemi ile gelen telefonda HTC’nin oldukça başarılı olan Sense 6 kullanıcı arayüzü kullanılmış.

Eğer bu donanım ve batarya kombinasyonu, başka bir üreticinin arayüzünde kullanılmış olsaydı, pil süresi epey problem olacaktı. Fakat HTC, Sense arayüzüyle verimliliği yüksek tutuyor.

Güç tasarruf modlarını kullanmadan, benim kullanmama göre yaklaşık 8 saat kullanım süresi sunuyor. Bu, Galaxy Alpha’dan biraz daha iyi bir değer. iPhone 6, Galaxy Alpha ve Desire Eye, benzer pil ömrü sunuyor denilebilir. Üstün güç tasarruf moduyla beraber Desire Eye hepsinin önüne geçebiliyor ama o modlarda telefonu kaç kişi kullanıyor ayrı bir konu.

Cihazın bir eksi yönü 2400 mAh’lik bataryası. Onun haricinde gayet dengeli ve başarılı bir akıllı telefon olmuş diyebiliriz.

HTC Desire Eye artıları

-Full HD ekranı başarılı görüntüler sunuyor. O çözünürlükte de Snapdragon 801 yeterli performans sunuyor.
-Rakipsiz ön kamera deneyimi
-Ana kameranın performansı da güzel
-Genel sistem stabilitesi tatminkar
-Suya ve toza karşı dayanıklı, pratik ve şık
-Malzeme kalitesi üst seviyede

0
      

Tüm Yazılar

eyfelsoft

Bir Cevap Yazın