Google, Amazon Uygulamasını Sildi!

amazon

Son gelişmelerden sonra Google, Amazon’un 50 milyondan fazla indirme rakamına sahip uygulamasını mağazasından attı.

Google, ABD’deki bir açıdan büyük rakiplerinden biri olan Amazon’nun alışveriş uygulaması olan Amazon Appstore uygulamasını, Play Store’dan kaldırdı.

Amazon bu yılın başlarında uygulamasını güncelleyerek, uygulama içinden Amazon’nun diğer uygulamalarının satın alınmasını ve indirilmesini mümkün hale getirmişti.

Amazon’un ürettiği Android cihazlarda Play Store ve Google uygulamalarının olmaması, iki firmanın ürünleri arasında herhangi bir bağın bulunmaması ve birbirlerine karşı hamleler yapmaları zaten gizli bir gerginliği işaretliyordu. Bu gerilim daha sonra .buy alan adının kullanım hakları için devam etmişti.

:: Amazon Google’ı Yendi

Yaşanan son gelişmelerden sonra kendi mağazası içinde herhangi bir çekişme istemeyen Google, sert bir adım atarak Amazon uygulamasını mağazasından attı. Arama kısmından ulaşamadığımız uygulamaya mevcut Link ile ulaşmak hala mümkün.

Yeni Uygulama geldi

Amazon uygulamasının Play Store’dan atılmasının ardından firma, Amazon Shopping adlı yeni bir uygulamayı Play Store için yayınladı. Silinen uygulamaya hayli benzeyen Amazon Shopping’in tek eksiği tahmin edildiği gibi Amazon’un kendi mağazasına erişiminin bulunmaması.

Google ile Amazon arasında süren bu soğuk savaşın neler getireceğini merakla bekliyoruz.

0
   

Tüm Yazılar Yazar

Sadiye Güneş

Bir Cevap Yazın